محل مناسب نصب سنسورهای هشدار دهنده گاز مونوکسید کربن

محل مناسب نصب سنسورهای هشدار دهنده گاز مونوکسید کربن
فهرست مطالب

نکاتی در خصوص سنسور های هشدار دهنده گاز مونوکسیدکربن (CO)

طبق آمار های منتشر شده از مسمومیت با گاز مونوکسید کربن شایع ترین علت مرگ و میرهای تصادفی محسوب می شود. هر ساله این گاز سمی در جامعه ی آمریکا بیش از 15 هزار نفر را راهی بیمارستان کرده و 450 نفر را به دیار باقی می فرستد. گاز مونوکسید کربن گازی است که به سادگی نباید با ان برخورد کرد. به دلیل خطرات و فجیع زیادی که با این گاز مرتبط هستند، سنسور های هشدار دهنده ای برای تشخیص وجود این گاز ساخته شده اند. محل نصب سنسور مونوکسید کربن در جاهایی که احتمال وجود این گاز سمی وجود دارد تعیین می شود تا در زمان مناسب به افراد هشدار داده شود.

کربن مونوکسید قاتل خاموش

محل نصب سنسور مونوکسید کربن بسیار مهم است زیرا کربن مونوکسید گازی است که می تواند بی سر و صدا در هنگام خواب جان افراد را بدون آنکه متوجه شوند بگیرد. تشخیص این گاز در محیط بدون ابزار کار دشواری است و معمولاً پس از فاجعه آفریدن مشخص می شود که پای گاز مونوکسید کربن در میان بوده است.

کربن مونوکسید از طریق منابع کاملاً بی ضرری پای خود را به خانه ی شما باز می کند و حتی کمترین مقادیر این گاز سمی می تواند مضر باشد و حتی مشکلات دائمی ایجاد کند. به همین دلیل اهمیت دارد که محل نصب سنسور مونوکسید کربن را به درستی انتخاب کنید تا در سریعترین زمان ممکن وجود این گاز مورد شناسایی قرار گیرد.

گاز مونو اکسید کربن چیست؟

همه باید در مورد گاز های سمی رایج آگاهی داشته باشند و برای مثال بدانند گاز مونوکسید کربن چیست ؟ زیرا در زندگی روزمره امکان مواجهه با آن وجود دارد و باید هوشیار بود. پیش از بررسی محل نصب سنسور مونوکسید کربن باید به این مشخصات اشاره کنیم که مونوکسید کربن گازی بدون رنگ و بدون بو است که طعمی نیز ندارد و تقریباً غیر ممکن است که بدون حسگر یا آشکار مناسب وجود آن تشخیص داده شود. در صورتی که سوخت هایی نظیر چوب، گازوئیل، زغال، پروپان، گاز طبیعی، بنزین و نفت به طور کامل نسوزند منجر به تولید کربن مونوکسید می شوند. حتی ماشین روشن در فضای بسته ی پارکینگ مونوکسید کربن تولید می کند.

استنشاق کربن مونوکسید در بدن چه می کند

زمانی که کربن مونوکسید مورد تنفس انسان قرار می گیرد و وارد ریه ها می گردد، روی گلبول های قرمز خون سوار می شود و به هموگلوبین می چسبد. محل قرار گیری مولکول های مونوکسید کربن دقیقا همان جایی است که مولکول های اکسیژن قرار می گیرند. مونوکسید کربن با جایگزینی اکسیژن در گلبول های قرمز خون، فرآیند اکسیژن رسانی به سلول های بدن را مختل می کند. در نتیجه بدن دچار کمبود اکسیژن می شود و ممکن است به بافت مغز و حتی سلول های ریوی آسیب وارد شود.

در صورتی که فرد از وجود کربن مونوکسید در هوا آگاه نباشد ممکن است علائم اولیه را با سرماخوردگی ساده اشتباه بگیرد. به همین دلیل است که استفاده از حسگر ها و محل نصب سنسور مونوکسید کربن مهم است.

خطر نشت گاز مونوکسید کربن

در هر محلی که واکنش احتراق انجام شود، خطر نشتی گاز مونوکسید کربن نیز وجود دارد. علائم نشت گاز مونوکسید کربن چیست ؟ این گاز ممکن است از سوختن پارچه، آبگرمکن، شومینه و حتی گاز خانگی نیز متصاعد شود. اما عمده ترین منبعی که هر ساله قربانیان زیادی را در کشور های مختلف دارد، دود کش بخاری و اگزوز ماشین است. به همین دلیل باید بدانیم که خطر وجود گاز کربن مونوکسید در هر جایی وجود دارد و باید همواره هوشیار بود و از ابزار مناسب و دقت به  محل نصب سنسور مونوکسید کربن استفاده کرد.

پیشگیری از مسمومیت با گاز مونوکسید کربن

یکی از کارهای لازم برای پیشگیری از مسمومیت با گاز مونوکسید کربن نصب سنسور هشدار دهنده ی این گاز است. بهترین محل نصب این سنسور ها در اتاق خواب، در هر طبقه از خانه و در هر محلی است که احتمال نشتی گاز مونوکسید کربن وجود دارد.

با شنیدن هشدار سنسور های مونوکسید کربن لازم است فورا خود را به هوای تازه و پر اکسیژن برسانید و پنجره های خانه را باز کنید تا هوا تهویه شود.

طرز کار سنسور کربن مونوکسید

ابزار هشدار با قرار گیری در محل نصب سنسور مونوکسید کربن به محض تشخیص این گاز در هوای اطراف با پخش صدا اطرافیان را آگاه می کند. هشدار دهنده های مختلفی برای این گاز وجود دارند:

سنسور شبه زیستی نوعی ژل است که در حضور گاز کربن مونوکسید تغییر رنگ می دهد و هشدار ان به شکل صدا نیست. اکسید فلزی نیمه رسانا نوع دیگری از سنسور های مونوکسید کربن است که الکترودهای قرار گرفته در محلول در حضور کربن مونوکسید تغییر جریان الکتریکی را حس کرده و هشدار می دهند.

این هشدار دهنده ها باید پس از اعلام هشدار در محیطی عاری از گاز مونوکسید کربن قرار بگیرند تا خودرا بازیابی کنند.

منبع : safewise

 

 

اشتراک گذاری در :

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط

اسکرول به بالا