مشاوره خرید هلیوم مایع
دارای مجوز سازمان غذا و دارو
هلیوم مایع زاگرس با تاییدیههای بهداشتی و مجوزهای پزشکی
شرکت هوا مایع زاگرس به عنوان یکی از تأمینکنندگان هلیوم مایع در ایران، با بهرهگیری از تکنولوژیهای روز و بهرهمندی از مجوزهای معتبر، محصولاتی با کیفیت و ایمن را در اختیار مصرفکنندگان قرار میدهد. هلیوم مایع این شرکت دارای کد IRC از سازمان غذا و دارو و همچنین تمامی مجوزهای لازم از اداره تجهیزات پزشکی میباشد که آن را به یکی از انتخابهای قابل اعتماد در بازار تبدیل میکند.
کاربرد هلیوم مایع
ﻫﻠﯿﻮم ﻣﺎﯾﻊ در ﺻﻨﻌﺖ ﭘﺰﺷﮑﯽ و آزﻣﺎﯾﺸﮕﺎﻫﯽ ﮐﺎرﺑﺮدﻫﺎی ﻓﺮاواﻧﯽ دارد. ﻫﻠﯿﻮم ﻣﺎﯾﻊ ﺑﺎ دﻣﺎی 269- درﺟﻪ سانتی گراد ﺗﻨﻬﺎ ﻣﺎده ﺳﺮدﮐﻨﻨﺪه ای اﺳﺖ ﮐﻪ ﻣﯽ ﺗﻮان از آن در ﺻﻨﺎﯾﻊ اﺑﺮرﺳﺎﻧﺎ اﺳﺘﻔﺎده ﻧﻤﻮد. ﯾﮑﯽ از ﮐﺎﺑﺮدﻫﺎی آن ﺧﻨﮏ ﻧﮕﻪ داﺷﺘﻦ ﻗﺴﻤﺖ آﻫﻦ رﺑﺎی دﺳﺘﮕﺎه و دﺳﺘﮕﺎه ﻃﯿﻒ ﺳﻨﺠﯽ ﻣﯽ ﺑﺎﺷﺪ. ﻣﺠﻤﻮﻋﻪ ﻫﻮا ﻣﺎﯾﻊ زاﮔﺮس ﺑﺎ رواﺑﻂ ﺑﯿﻦ اﻟﻤﻠﻠﯽ ﺧﻮد ﻗﺎدر اﺳﺖ ﻫﻠﯿﻮم ﻣﺎﯾﻊ ﻣﻮرد ﻧﯿﺎز ﺻﻨﺎﯾﻊ ﭘﺰﺷﮑﯽ و آزﻣﺎﯾﺸﮕﺎﻫﯽ را در ﮐﻮﺗﺎه ترﯾﻦ زﻣﺎن ﻣﻤﮑﻦ و ﺑﺎﻻﺗﺮﯾﻦ ﮐﯿﻔﯿﺖ از ﮐﺸﻮرﻫﺎی ﻗﻄﺮ و اﻣﺎرات ﻣﺘﺤﺪه ﻋﺮﺑﯽ وارد و ﻋﺮﺿﻪ ﻧﻤﺎﯾﺪ. ﻇﺮوف ﺣﻤﻞ ﻫﻠﯿﻮم ﻣﺎﯾﻊ ﮐﻪ ﺑﻪ آن )دوﺋﺮ ﯾﺎ دوار( ﮔﻔﺘﻪ ﻣﯽ ﺷﻮد در ﺣﺠﻢ ﻫﺎی 250 و 400 ﻟﯿﺘﺮی ﻗﺎﺑﻞ اراﯾﻪ اﺳﺖ.
کانتینرهای حمل هلیوم مایع
هلیوم مایع به طور معمول در کانتینرها و ظروف ویژهای به مشتریان ارائه میشود. این ظروف از دو استوانه تو در تو تشکیل شدهاند که یک فضای حلقوی در بین آنها قرار دارد که برای تخلیه مایع طراحی شده است. این کانتینرها معمولاً با لایههای عایق مختلف پوشیده شدهاند تا از انتقال گرما و حفظ دمای پایین هلیوم جلوگیری کنند.
در شرایط دمایی و فشار پایین، هلیوم به صورت مایع باقی میماند، اما با افزایش فشار یا دما، ممکن است به گاز تبدیل شود. برای جلوگیری از آسیب به کانتینرها و محافظت در برابر فشارهای زیاد، دستگاههای محافظت در برابر فشار بر روی این کانتینرها نصب میشود.
تمام کاربران کانتینرهای مایع باید با نحوه عملکرد و مکانیزمهای فنی این سیستمها آشنا باشند. بهترین موقعیت برای نصب شیر این کانتینرها در قسمت پایینی آنها است تا جریان مایع به راحتی امکانپذیر باشد.
کاربرد هلیوم مایع در صنایع مختلف
- پزشکی: خنکسازی آهنرباهای ابررسانا در دستگاههای تصویربرداری MRI
- تحقیقات علمی: حفظ دما در آزمایشهای فیزیکی و کوانتومی
- فضا: خنک کردن سنسورها و تجهیزات حساس در فضاپیماها
- صنایع الکترونیک: تولید تراشههای نیمههادی با کنترل دقیق دما
- شتابدهندههای ذرات: خنکسازی آهنرباهای قوی برای افزایش کارایی
- حمل و نقل گازهای ابررسانا: به منظور انتقال گازهایی که در دماهای بسیار پایین مایع میشوند
نکات ایمنی در حمل و نقل هلیوم مایع
تجهیزات هلیوم شامل کانتینر حمل آن نیز می شود، درمبحث پروسه ی تجهیزات و لوازم جانبی در خطوط انتقال، پوشش های فضاهای دارای خلاء به منظور امنیت بیشتر می تواند از دیگر تجهیزات قابل ذکر باشد .
کانتینر های حمل هلیوم زمانی که برای مدتی مورد استفاده قرار نگیرند باید در فضای انباری نگه داری شوند که دارای تهویه مناسب باشد.
هنگام جابه جایی این کانتینرها ، ضربه، لغزش و چرخش نباید اتفاق بیافتد، امنیت کانتینرهای حاوی مایعات و گاز از مسائلی ست که باید به آن توجه کرد، ضروری ست که در تمام مدت این کانتینر ها به صورت عمودی باشند. از شوک های گرمایی و مکانیکی احتمالی باید اجتناب کرد. در هنگام جابه جایی این کانتینرها باید از عمل هل دادن استفاده شود. به هیج وجه کانتینرها را نکشید. باید توجه داشت که لوله های کانتینرهای هلیوم مایع نباید باز بماند و هوا وارد آن شود. برای جلوگیری از آلودگی، محل های خروج و ورود هوا را در این کانتینرها بسته نگه دارید و کل سیستم را به طور مداوم نسبت به تجمع یخ زدگی چک کنید.
مشخصات هلیوم مایع
دمای مایع شدن هلیوم بسیار کم است زیرا بر هم کنش اتم ها هلیوم با یکدیگر ضعیف هستند. نیرو های بین اتمی در هلیوم به دلیل اینکه هلیوم یک گاز نجیب و غیر واکنش پذیر است تمایل زیادی به برهم کنش ندارند. این عدم تمایل به علل فیزیک کوانتومی نیز کمتر از حد مورد انتظار است. حجم اتمی در هلیوم کم است و از این رو در هلیوم مایع سطح انرژی به دلیل فاصله ی زیاد اتم ها از یکدیگر، کمتر می شود. به علت فاصله ی زیادی که اتم ها از هم دارند، تمایل به بر هم کنش کمتر از حد انتظار است.
به علت نیرو های بین اتمی بسیار ضعیف در هلیوم، این عنصر در فشار اتمسفر در پایین تر از نقطه ی میعان تا صفر کلوین می تواند به شکل مایع باشد. هلیوم جامد تنها در دما های خیلی پایین و فشار های زیاد می تواند تشکیل شود. در دمای کمتر از نقطه ی میعان، هلیوم به سوپر مایع تبدیل می شود.